Kurs hela veckan!

Denna veckan har jag och 7 personer till varit på sorterkurs. Den hölls på jobbet. Det var 6 personer från Edanesågen och 2 personer från Årjängs Såg. Det har varit en massa övningar under veckan och idag (fredag) hade vi två prov. Ett teoriprov och praktiskt prov som bestod av tre delar. Teoriprovet gick ju rätt bra faktiskt.......FULL POTT :0) 45/45. Det praktiska provet gick också bra 39/45, så av 90 möjliga poäng fick jag 84. Inte illa pinkat! Vilket betyder att jag nu är utbildad norsk konstruktionsvirkessorterare.

Hela kursen var på norska, så lite språkkurs blev det också. Jag började tom skriva en del ord på norska. Man pratade lite också faktiskt. Om ni undrar vad olika kvistar och andra fel heter på norska så är det bara att ni hör av er ;0) Alla 8 blev godkända, vilket jag tror var bra, för de sa att oftast är det någon som inte klarar proven, men det fixade vi :0) Järngänget!

Under måndag - torsdag har vi haft teori och praktiska övningar på en massa plank. Vi har tragglat och tragglat.På bilden ovan, till höger ser ni vår kursledare Jan, som vi alla gillade. Han var bra och man lärde sig på ett enkelt sätt.
På bilden till vänster ser ni när vi sitter och har teori.På bilden längst ner till vänster ser ni en av killarna som var från Årjäng. Han heter Henrik och efter en del pratande kom vi fram till att han hade jobbat med min Jimmy på 350-banan på verken. De hade säkert en del skoj och bös ihop kan jag tänka mig. Världen är bra liten ibland!
Vi tittade på många, många plank av olika dimensioner och slag. Vi tog in många paket och plockade ut bitar för bedömning. Vi har kollat kvistar, sprickor, röta, toppbrott, vresved, flatböy, kantkrok och mycket annat. Vi var ett  roligt och bra gäng. Vi hade riktigt kul ihop!Här sitter hela gänget! Erik, Simon, Fredrik, Per, Nellie, Henrik och Pia. Denna veckan har gått fort, men det är väl så att 
Det går fort när man har roligt!


Helgen som gått!

I fredags kom Mia, Jennilie och Jimmie för att gratulera oss. Och det blev ett riktigt kalas det. Mia hade sagt att bara ni fixar kaffe så fixar jag resten. Man undrade vad hon skulle komma med för något gott?! Gott var det som hon tog med kan jag säga, Mias-supergoda-räksmårgåsar. De är suveräna!Vi åt och göttade oss riktigt! Jennilie myste framför kamin, för där var det varmt och skönt!
Björn kikade förbi en sväng och fick sig en bit av jordgubbstårtan som mia också hade med. Tårta gillar han! Det blev en riktig kalasig kväll. Tack för allt gott Mia!

På lördagen hämtade vi min bil i Charlottenberg. Har haft den inlämnad på reparation och till slut blev luftmassemätaren bytt och då kändes bilen kanon. Det tog sin lilla tid, men nu går den som en klocka lilla pärlan :0) Det blev även lite "slossing" med norskar på shoppingcentret. Men där var jag inte länge, för det var hur mycket folk som helst, norskar mest då så klart. De är som galna när de kommer till Sverige. Förstår Annie nu vad hon menar med att det är mycket norskar. Men vi ska inte klaga, det är faktiskt tack vare dem som det går så bra som det gör där också. De handlar som galningar :0)


På söndagen blev det inte värst mycket gjort. Vi var en tur till Mamma och pappa, fick lite mat och sen softade vi allihop. Vi tittade på lite skidor, bandyfinalen (och allt snöväder) och lite annat som var på tv:n. Vi höll även koll på innebandymatchen mellan Billingsfors och Lessjöfors. Vi höll tummarna för att Lessjöfors skulle vinna och det gjorde de :0) men det var jämt. De låg under med 6-5 ett tag och då var det spännande, men när det var ca. 4 minuter kvar så hade de kviterat och gått om. Slutresultatet blev 7-6, vilket betydde att vi, Åmotsfors damer, ska spela i div.2 nästa år också :0)
Innan jag åkte hem tog jag och pappa en promenad runt rundkulan. Sen spruttade jag hem, fick åka över stan för det var mycket nederbörd.Nej nu ska jag gå och lägga mig, ska upp imorgon och fara iväg till jobbet.
Tjolahopp!

 


Likt min mor på många sätt, men absolut när det gäller detta ;0)

Idag är det är torsdag och sen är det fredag:0) Bara en dag kvar att jobba och så är det en underbar helg igen. Veckorna går väldigt fort, imorgon är det två veckor till långfredag och påsken är då här.
Denna vecka har jag jobbat dagskift, så det är en morgon kvar att gå upp i ottan. Inte min grej riktigt det där med att gå upp på morgonen (men jag försover mig inte ska tilläggas). Tycker som min mor, att det är otroligt skönt att ligga kvar och vakna i lugn och ro. Det jobbiga är klivet ur den varma, goa sängen, men när man väl kommit upp går det rätt bra. Kan tänka mig att det skulle vara lättare att gå upp om man skulle gå ständig dag. Det kan väl du svara på mammsen, som gå det nu?! Känns som att man skulle få lite mer rutin i kroppen då. Att gå upp på morgonen är inget vidare, MEN det är väldigt skönt att vara hemma på kvällarna då istället tycker jag. För- och nackdelar med allt!Igår på hemvägen, på rakan innan man kommer till Välkommen-till-Arvika-skylten var det en singelolycka, så då fick jag och Matthias (min samåka-till-jobbet-kompis) vänta lite i en bilkö. Vi kikade efter en bil och såg en långt inne i allt sly. Eller rättare sagt vi såg bara taket på den.

Min blåtira börjar på att gulna nu, men ömt är det än. Blev ändå inte så blått jämfört med vilken smäll det var. Det svartnade för ögonen och började pipa i öronen + att man blev lite groggy. Kan tänka mig att Billingsforstjejens skalle fortfarande är öm den också.

Nej nu ska jag skriva ett mötesprotokoll och sen blir det antikrundan. Ha en trevlig fredag, så bloggas vi under helgen :0)

Bebis hälsar på!Detta är lilla Maja och hon är dotter till Maria Flärd och Pär Edman! Söt liten tjej! De var och hälsade på och fick sig lite fika. Grattis till er!


Paket, Kval och Melodifestival i en ny soffa!

Då var det söndag och ännu en vecka har gått lika fort, men den är inte riktigt slut än. Vi ska till Lillebror sen och gratta honom. Han fyllde nämligen 22 år i onsdags. Denna veckan har bjudit på mycket soligt och fint väder och mycket droppande från taken. Härligt att våren är på väg :0)

I fredags på dagen var jag hos mormor och morfar. Vi hade inte grattat mormor på hennes 72-års dag (bättre sent än aldrig) och de hade inte grattat mig, så vi tog och slog två flugor i en smäll.
Jag fick mat (monker och bacon) vilket var väldigt gott och längesen jag åt. Mormor frågade vad jag önskade mig att äta och då blev det monker. Kommer ihåg är vi var små och mormor gjorde monker och kom hem med. Gud vad jag och brorsan åt. GOTT, GOTT!Mimmi var med och kalasade också. Hon låg och göttade sig i fönstret på sin plats. Presentpappret var roligt att ligga i också. Hon är så gosig!

På kvällen var det dax för den första kvalmatchen, som vi hade hemma mot Billingsfors. De spelade vi mot förra helgen också och då fick vi stryk med 3-2. Skandal! Men, men det var dax för kval och vi skulle gå in och visa att vi inte hör hemma i något kval ner till 3:an. Man kan ju undra över vad vi gjorde förra helgen när vi förlorade mot dem. I detta möte var vi betydligt bättre, vilket också siffrorna visar. Det blev en vinst med 12-1.
Allt gick bra för oss, men när det var 6-7 min kvar av matchen skallar jag och en tjej från Billingsfors ihop och j*vlar så ont det gjorde. Det small i våra huvuden! Så nu har man blåöga och ett svullet käkben. Väldigt ömt i fejan! I dessa lägen håller jag med dig mormor att sport inte är bra eller roligt, men annars är det skoj!
Vi får hålla tummarna för att Lessjöfors vinner nästa kvalmatch mot Billingsfors, för då är vi klara tillsammans med Lessjöfors. Det blir nästa helgs spänning det!

Igår var det lördag och det blev en rätt lugn dag. På kvällen var vi hos brorsan och Annie och kollade på Melodifestivalen. Vi beställde en familjepizza (från Milano så klart) och det var väldigt god. Tjockare botten och mycket mat.Bianca och hennes syster Doris fick godis. Och se så duktiga de är på att ligga fint och stilla innan brorsan sa varsågod till dem. Då tog de sitt lördagsgodis och snaskade i sig! Små godingar!
Sen började de med sjungandet i TV:n och fel låt vann! Det tyckte vi alla fyra. Salem al Fakir skulle ha vunnit. Tror den låten skulle ha haft en bättre chans, men men så blev det inte. Efter det blev det film, The weddingsinger, gick på tv:n så det låg vi och tittade på. Och som vanligt så är det alltid någon av oss som somnar. Sist när lillebror och Annie var hemma hos oss var det Annie som snarkade och sov så gott. Jimmy var det denna gång som somnade först, sen var det Annies tur. Jag och Lillebror höll ut länge, men till sist så somnade han också.Här kan ni se vilken stor och bra soffa de har köpt sig. Alla fyra kunde ligga och gotta oss i den. Ska väl erkänna att det hade inte behövts så lång tid till att jag också hade somnat och varit med i snarkorkestern.
Men två brudar var vakna och det var jag och Bianca.Det var en mysig lördagkväll!


Nej  nu ska vi greja lite till uppe i hallen innan det blir kalas!
Tjolahopp!

 


Solen kikar fram

Imorse när vi åkte till jobbet strax innan kl.06 var det -17 grader. Kallt! Inte ett moln och månen lyste så fint. Dagen har varit otroligt fin med solsken och bara några få grader. Härligt! Vi gick ut på en promenad i solens sken när vi kom hem och det var mycket gött. Solen låg så fint på de snöiga vägarna och det var lugnt och skönt. 

Se så gött det är i Gaers en fin, solig vintereftermiddag. Och det bästa är att man bor här också :0) 
På vägen tillbaka hem kom Där Östes ena häst fram till vägen och hälsade. Klappade den på mulen och gud vad det luktar gott av handen sen. Detta är att ett härligt och lugnt liv på landet, precis som det ska vara.Se så fin den "lilla" pållen är!
Nej nu ska jag gå och ladda för ett av veckans bästa tv-program......Mästarnas mästare!
Ha en fortsatt bra kväll och vecka.

Hej hopp! :0)


RSS 2.0