Svinsprutan

Idag har jag varit ledig från jobbet och det har blivit grejing. Mest målning kvar nu bara så det närmar sig med raska steg =0) Vilket känns väldigt bra!

Älskling känner sig lite vesen och seg, så det är kanskle någon förkyldning på G. Vi får se vad som händer.

Idag har jag varit på verkstan och tagit "svinsprutan" som farmor kallar den. Det var dax för oss som var födda mellan åren 1984-1986 och det var väldigt många som skulle ta den. Gick genom skjutdörr nr: 1 och sen så öppnade sig dörr nr:2 och där var det fullt med folk. Oj tänkte jag, detta kommer att ta tid, men det är ju alltid någon man känner som man kan prata med. Japp och där stod hon min gamla granne Marika Nilsson och vi stre och pratade på. Vi var av de 10 första så länge behövde vi inte vänta. Fast vi inte har pratat med varandra på länge så pratade vi och pratade som om vi skulle umgås hela tiden.de ropade upp nr: 02 och så var det dax för sticket som inte ens kändes. Med det lilla plåstret på armen skulle man sitta ner och vänta lite, i fall man hade reagerat på sprutan på något konstigt vis. De ville ha lite koll sa de. Då satt jag och pratade med Anna Westlund från Edane en liten stund. Sen bar det hem till Gunnarskog. For hem och bytte om och åkte till huset igen där Jimmy hade börjat med trappräcket. Mäta ut och lite annat. Vi fick också besök av Famma och Erik, som hade fika med sig. Mycket gott var det i den korgen.
Nu ligger Jimmy och skrattar så han grinar åt något dumt på TV:n. Riktigt roligt var det iaf för han skrattade så han blev hes. Sen har katterna något superrace och springer och hoppar överallt tror jag.
Nej nu ska jag och min ömma arm göra oss i ordning för kvällen, så att vi är pigga till möran när pappsen kommer.
God natt, god natt!


Älg på flera sätt!

Ja, då sitter jag här vid datorn med vår tjejkatt Bianca i knät som är så gosesjuk. Det kurras med hög decibel. Mycket gos ska det vara, det gillar hon.

Idag har jag varit på jobbet och där var det lite segt från alla idag....Måndag! Sen efter jobbet var jag en sväng på stan och gjorde några ärenden. Var bl.a hos Tomas på Elservice (lite reklam där) och kikade lite på lampor och det finns en hel del att välja bland. Vi kom överens om att det var nästan för många att välja bland. Ja, ska man kalla det för ett I-landsproblem kanske. Vi stod där och bläddra och bläddra och bläddra i många, många kataloger. Jag fick till slut ett papper med adresser på så det blir till att kolla på internet. Jag köpte iaf en liten glödlampa för 9:-Färd hem och då var det dax för att packa älgfärsen som vi fått efter efterjakten. Det blev ca. 4kg till med kött i frysen. Kött ska vi nog inte behöva köpa på affären iaf, för det har vi mycket av nu och det går åt. GOTT, GOTT!
Nu blir det klyftpotatis, bärnäsås (Hur fan stavas det?) och älgstek. MUMMA!
Nej den älgen har då inte dött förgäves.
Tjolahopp!


20 november

Nu har jag slutat jobba och ska gå och lägga mig.

 Men jag ville bara skriva att min mormor fyller år idag.
GRATTIS, Momma!


Helgen som varit!

Denna helgen har jag varit ledig tre dagar, för jag tog ledigt i fredags för att greja vid huset. Nu närmar det sig med raska steg. I fredags var vi fyra (jag, älskling, mamma och pappa) som grejade för fullt. Det var målning, städning, slipning, listning bla.

Igår var det efterjakt i Gaesch men jag valde att greja istället. Älsklingen var iväg på jaging och de fick en ko och en kalv. På kvällen var vi iväg på 40-års kalas i Kil hos mammas kusin Kristian. Det var trevligt med folk, god mat och dricka (tre apor för min del). Roligt att träffas!Och idag, söndag, har jag också varit iväg och grejat, men det var lite segare att gå upp idag. Kan bero på det goda vinet Krille och Helena bjöd på. Det var även efterjakt idag som Jimmy var med på, men idag blev det ingen älg. När jag var ute i garaget och slipade, så hörde jag drivarna (HÔ-HÔJ). Det var sista drevet de gick då.
Det blev en extra pyts med älgkött efter denna helgen och det är absolut inte dumt att ha liggandes i frysen. Mumma, vad gött!

Nej nu får jag ägna mig åt göbben min, thaimat och vår gäst Joel =0)


Ett gott skratt förlänger livet!

Ja, då var snart onsdagen slut.......med risk för att låta gammal, men gud vad dagarna går fort. Kan väl kanske bero på att det inte är så många ljusa timmar kanske. Åker till jobbet och det är svart och när man slutat jobba så börjar det att mörkna. Det är väl inte så kul, men det är väldigt mysigt när man kan tända ljus och bara kura ihop sig i soffan och bara må. Nästa vecka kommer jag att få se lite flera ljusa timmar då jag går kvällsskiftet. På det viset är det bra med tvåskift faktiskt. Ja, det är för- och nackdelar med allt!


Denna pappersfigur har vi gjort och det är Mårtengås med Nils Holgersson på ryggen. Denna "vikritning" fanns i gula sidorna katalogens pärm. Tänk att man kan ha så roligt av att bara vika ett papper. Ibland behövs det inte så mycket mer för att bli road. Den ritningen var inte helt enkel att förstå, men efter en massa skratt och lite kluring så gick det rätt bra till slut. Har ni lite tid över och ett papper, sätt er då och vik denna figur så ska ni får se att ett skratt kommer att lämna era läppar.
Igår, den 10/11, fyllde Erik 76 år. Grattis! Självklart så hade både jag och Famma skickat in hälsningar till önskehalvtimmen i P4 och vi båda kom med.

Nu mina vänner ska jag lägga mig och sova. God natt!


Pappas dag

Från 1910-talets USA (Washington) har fars dag sitt ursprung, då ena dottern till en man vid namnet Mr. Wiliam Smart ville hedra sin far för att han hade fostrat 6 barn alldeles ensam, efter att hans fru dött i barnsäng.

Fars dag infördes i Sverige 1931, från Amerika och firades från början i juni, men det kom att ändras efter ett önskemål från det nordiska handelssamfundet. De ville ha denna dag i november istället, för att den skulle ligga bättre i förhållande till mors dag och sedan dess har vi firat denna dag den andra söndagen i november. Det gör vi i Sverige tillsammans med länder som Estland, Finland och Norge. De allra flesta länder i världen firar denna dag tredje söndagen i juni.
Mostra.....extra info till dig eftersom du gillar thailand: Fars dag är den 5 december där.

Självklart har jag och Jimmy firat våra pappor idag, genom lite choklad och uppvaktning. Det är de absolut värda efter all hjälp vi fått av dem med vårat hus.

För mig så betyder pappa väldigt mycket. Han är alltid snäll, rolig, omtänksam, kärleksfull, ställer alltid upp i ur och skur......Ja han är enligt mig
VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!


Tråkig städning......Eller??

Denna lördag har vi ägnat vår tid med grejande i huset. Vi fick hjälp av mamma som runt 12:30 kom över höjder i den lilla vita bilen. Hon och pappa var nämligen ute med mostar och Dan igår, så det var lite segt idag vad jag förstod. För pappa var det lite värre än bara segt......Han kom nämligen inte alls! Målning och städning har skett och resultatet blev mycket bra. Oftast så brukar de flesta tycka att det är tråkigt att städa, men det blir faktiskt så roligt som man själv gör det.  Ett exempel kan ni se på bilden, när älskling leker krig med sin svärmor.Ja, så mycket mer hade jag inte att skriva idag. Men kom ihåg att det är roligare att ha kul även om det är en vanlig "tråkig" vardagssyssla.
HA´DÄ!


Latexfog, 63år och resk!

Idag har jag varit ledig, eftersom jag har jobbat kväll denna veckan. Så min    3-dagarshelg började 00:53 i natt. Som alla andra lediga fredagar har jag varit vid huset och grejat. Spacklat dörrfoder och kletat med latexfog blev dagens projekt. Latexfog är ett riktigt klet, men det blir väldigt bra finish och det är lättarbetat.
Älsklingens mamma, alltså min svärmor, fyller 63 år idag så vi har varit och gratulerat henne. Och som alltid var det fullt hus när fyra av hennes söner med respektive var där. Som ni kan se på bilden ovanför var Anders och Emmelies lilla dotter Anja med och grattade farmor. Hon undrade att vad det var som blixtrade till lite då och då. Sen hade även några av hennes fyra döttrar varit där tidigare. Det är inte bare bara att fylla år, utan det blir mycket kaffe att koka och många smörgåsar att göra. Tal på smörgåsarna, så fick vi räksmörgåsar och köttbullsmörgåsar med röbetsallad. Det var mycket gott! Är det något som svärmora kan så är det när det har med mat att göra. Hon har ju som sagt "matat" några ungar genom åren.

Igår, torsdag, var Jimmy och jagade älg i Fredros i det snöande vädret. Fredrik eller Fejjå som vi kallar honom var också med. De fick fem älgar totalt, en liten tjur, en liten ko och tre kalvar, så det måste ha smöllö bra där bort i skogen. På bilden kan ni se hur en jägare ser ut kl. 06:30 på morgonen.

Ja, då har jag en sak till att skriva om idag, så Carro, detta är viktiga rader till dig om du vill veta vad resk är. Det är som en ugnspannkaka gjord på pannkakssmet och riven potatis. Mycket gott med bacon och lingonsylt till. Det ska du pröva, så här får du receptet.

RESK:
2L riven potatis, 2ägg, 3DL mjölk och 3/4DL mjöl
Då vispar du först ihop smeten och sen river du potatisen som du sen häller i smeten. Du smörar en form och häller allt i den, in i ugnen på 225 grader i 45 min. Och då steker du baconet under tiden.
Är du då (väldigt) snabb kan du ju sticka ut i skogen och plocka lingonen, åka hem igen och göra lingonsylten som du ska ha till. Det är inte så många som brukar hinna det, men någon kanske det finns ;0) Eller så finns ju faktiskt alternativet att köpa den på ICA, vilket är betydligt bekvämare.
Ja, nog om detta nu.........Resk är Supergött!

Nej nu mina vänner ska det bli fredagsmys med hyrfilm och snacks......och gubben förstås. Hoppas ni får en bra helg! Tjollahopp!


RSS 2.0