6 grader!

Ja, så varmt är det här på jobbet! KALLT! Vi går här inne med långkallsonger, tröjor och vinterjackor inomhus.Fick ett sms av farmor förut och då sa hon att det var -23,5 grader hos dem. Jobbar det sista nu innan et är långledigt.
Tänkte att jag skulle önska er alla ett GOTT NYTT ÅR, i fall jag inte får tag på någon dator innan torsdag.

GOTT NYTT ÅR!


Ingen dator!

Just nu sitter jag i soffan hos mamma och pappa och bloggar. Vi har ingen dator hos oss nu, så det kan bli lite sämre med bloggandet, men så fort vi får dator igen så ska det bloggas.

Ska berätta mer om sagojulen vi har haft lite senare, men nu ska vi iväg till Ikea och köpa garderober. Vi har alla våra kläder i kassar och vi vet inte ett dugg vart allt är. Någonstans i någon påse. Vi har varit och lånat mormor och morfars kärra som vi har ordagrant skottat fram. Den var helt begravd i snö.

Igår fick man känna på hur det var att vara husägare. Snöskottning var på kartan och vi skottade, men vi fick hjälp av Tommy som kom med traktorn och körde undan det mesta av de 3dm som låg på backen. Igår hade vi också besök av Mia, Matte, Jennilie och Jimmie. Nu fick de kaffe av oss, efter all kaffedricking som har varit i Racksta. Har druckits upp någon liter där.

Kallt har det varit i natt......-21,5 grader.

Nej nu ska vi åka! Ha en god fortsättning allihop!

 


Angelica och Jimmy på Bäckänga

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men som sagt datorn är några km bort. Det har hänt en del faktiskt. Vi behöver inte sitta och äta på golvet längre, vi har fått soffan, vi har ställt in möbler, packat upp bananlådor (men det är många kvar) och så har jag haft ränis. Magsjuka alltså eller vad det va. Feber och riktigt ont och kass i magen..............det blev några toabesök, men nu är det bra! Så imorgon ska jag jobba igen. Pratade med min kusin Kristina i telefon förut och hon och Patrick hade också haft så. Vad magarna blir konstiga nu när julborden är ifull rullning. Lika varje år. En himla äting och skiting på folk ;0)

Den svarta soffan vi köpt =0).............GUD VAD VI ÄLSKAR DEN! Hur härlig som helst. Stor och bra, vi kan båda ligga i den och det var något vi tittade på när vi skulle köpa soffa. I den gamla fick en ligga ner (oftast jag) och en sitta upp (stackars gubben min) och så ville vi inta ha det med den nya. Vi har fått TV också. Det var vi utan i fem dagar för att vara exakt, men det gick bra ändå. Fanns ju lådor att packa upp som sagt. Älskling har sätt fläkten och spisen också, så nu lagas det mat och gott blir det! Sen när jag kommer hem (sitter i lägenheten nu, som vi ska ha kvar december ut) ska vi göra våra specialpannkakor. Det ska blir mumma det, för gud vad de är goa. Farmor och mormor har varit och sätt upp julgradinerna de hjälpt oss med. Jag köpte tyg och de sydde. Tack ska ni ha! Det blev jättefint och hemtrevligt. Julmys!
Den största delen av posten får vi i brevlådan som vi har sätt upp bredvid Mariannes. Julkorten också.........Det är så roligt att få dem, lika kul varje år. Många fina kort med olika färger, former och motiv.

Vi har fått flyttgröt också, av våra grannar på Slätta. Tommy, Eva-Lena och Nicke var över en sväng och hade risgrynsgröt med sig. Det var så trevlig så! Jag hade faktiskt inte hört om flyttgröt innan, men Carina i Mellstöga pratade på det när vi prata i telefon. Roligt, var det att de kom! De hade med sig en julgrupp som vi fick också. Av Marianne fick vi ingen flyttgröt, men vi fick två pappkassar med hembakatbröd av alla de slag. Hon sa: "Du har inte hunnit baka så mycket antar jag så detta får ni istället för flyttgröt". Och hon hade rätt. Har inte  blivit något värre mer bak, men det har ju funnits att göra. Jo i kassana var det matbröd, lussekatter och smaltringar som vi skulle ha till jul (såg ut som munkar ungefär) och var myccket goda. Ja, att vi har bra grannar är det inget tvivel om och vi känner oss mycket välkomna. Vi trivs på alla sätt och vis i Gaers, vi känner oss som hemma och det är ju ett bra tecken.

Nej nu ska gumman dra sig hemöver till Gares till sin gubbe på Bäckänga


Prinsen och Prinsessan

Vaknade imorse som en prinsessa bredvid min prins i vårt nya sovrum på Bäckänga. Vi och katterna har sovit jättegött i natt. Det kändes lite konstigt att vi inte skulle åka där ifrån igår utan stanna kvar efter grejandet.

Mamma och pappa hjälpte oss med flyttning och annat igår, vilket var väldigt bra. Det flöt på, jag och mamma körde kassar, lådor och mycket annat och det blev många vändor. Mormor och morfar var med en vända också, så deras kombi var proppfull i saker den också. Inte mycket kvar i lägenheten nu, men sen blir det städning också.

Tänkte bara meddela att vi inte har någon dator med internet i huset nu, så hur ofta det blir bloggat nu får vi se. Men håll utkik för man kan ju alltid får tag på en annan dator någonstans.

Ha en bra dag och kör försiktigt i snön!
=0)


Helg!

NU ÄR DET FREDAG OCH HELG! =0)


Jobbet!

Idag har det blivit mycket kryping på jobbet. När vi körde 38*225, så fastnade det bitar i kapremmen tre gånger. Det är många gånger för er som inte riktigt vet vad jag skriver om. Då får man krypa in under golvet på övervåningen och ner på kapremmen. Där får man slå loss biten som har fastnat och ibland sitter de som f*n. Slägga och spett får man använda ibland, för att få loss.



Så här ser det ut när man kryper på den. Och längst bort på bilden kan ni se att det ligger en hög med bitar och väntar på att jag ska komma och slå loss dem.

Vi är fem personer som jobbar inne i produktionen och en truckchaufför som ställer på och lyfter av paket.

Här ser ni vilka mina arbetskamrater är. Niklas Loberg, Magnus Olsson, Jörgen Evaldsson och Therese Forslund.
Sen har vi Fredrik (Falken) Falkevik också, som är pappaledig varannan vecka, men som kommer att börja jobba igen helt efter jul. Bild på honom kommer senare. Vi är gänget som har skoj ihop. Pratar och lever apa!
Julmys har vi i fönstret också. En alldeles ny stake, vi hade en vit för några dagar sen, men Tessan rev den i golvet och den dog, så det fick bli en ny.



En liten roligt grej är faktiskt att Jörgen har läst sagor för mig (innan han åkte till jobbet på morgonen) när jag och brorsan var dagbarn i Löcka. Och nu så jobbar vi ihop!

Ja, då vet ni lite hur jag har det på dagarna och vilka filurer man umgås med.
Hej hopp!



Angelica-dagen

Den 7 december är det min namnsdag och det har många nära och kära kommit ihåg. Telefonen har ringt, jag har fått sms och hälsning på radion. Tack allihop!



ANGELICA - betyder den änglalika

 


Andra advent!

Andra advent idag och julen närmar sig allt mer och mer. Lika så våran flytt!

Igår var det jag, älskling och pappa som grejade på för fullt. Jag putsade förnster och ställt stakar i fönstrena på nervåningen. De andra fixade bl.a. diskmaskinen, så nu är den klar för påkoppling. 

Idag har vi tre varit på Bäckänga också och vi har jobbat på. Älskling och pappa har gjort i ordning tvättstället i stora badrummet, så det är bara att koppla på den också när rörmokaren kommer. Sen hade de lite finjobb och satte upp gardinstänger. Till sist hämtade de det första lasset med bananlådor =0) och de bar och bar lådor.
Själv har jag städat i garaget och kapat mer ved, för den har det tagit hårt på nu när kaminen i vardagsrummet är den enda värmekällan i huset. Men snart ska det bli ändring på det. Får vi bara vatten och värme igångsatt så är det bara att flytta över resten av grejerna senoch flytta in. Det ska bli sååååååå kul och gött att få bo i något större och nyare. VÅRAT hus! Så snart ska Marianne få se ljus i husets fönster och nya grannar, vilket hon har längtat efter länge säger hon.

Ha en fortsatt bra kväll!


Fredag

Ledig dag eftersom jag har jobbat kväll denna vecka och det har blivit lite grejing, men vi har varit i stan och skaffat de grejer som vi behöver ha.
Vi har också varit i Charlottenberg och handlat lite. Stakar att ha i fönstren (några fler fönster i huset än i lägenheten) och några julklappar till, så nu har vi snart rott i land med de. Vi åt även mat på schoppingcentret och den var god. Sen hälsade vi på Annie också, som skulle jobba till kl:00,00 idag. Hon skulle jobba hela helgen.

Nu ska det bli en film som vi köpte.........Ice Age 3! Så nu ska det mycket skratt.
Ha en bra helg!


Solen skiner!

-6 grader, sol och fina landskap med frost, som skimrar i solsken. Gud så härligt det är en sån här dag. I natt har vi haft -10 grader som kallast. Mycket bättre än regnvädret som varit tycker jag. Bilden är tagen i Gaesch.



Under helgen har det hänt mycket i huset, golvet nere är färdiglackat och fodermålning. Det är lite småpyssel här och där kvar och trappräcket, som Jimmy går och klurar på. Men han har kommit på en lösning nu, så nu är det bara att börja på och greja med det. Han känner sig fortfarande lite hängig och snorig, men kämpar på under dagarna.



I lördags när jag, älskling, mamma och pappa grejade så ringde mormor och sa att det skulle komma med adventskaffe. Så de satte sig i sin gula Passat och åkte iväg. När de kom fram letade vi fram ett bord och mormor dukade fram så mycket gott. Det var småkakor och bullar, te och kaffe. De hade t.o.m en stor julduk med sig, som ni kan se på bilden. Det var mysigt med fika!



I söndags var jag nere på skyltsöndagen en sväng och fixade några julklappar till, så nu har vi bara fyra kvar. Det var mysigt att gå där och få lite julfeeling bland ljus och folk.



Nu ska jag fixa nesta och göra mig klar för att åka till jobbet. Ha en bra dag allihop!

 


RSS 2.0